Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Kategorier:

Ett samarbete med Hållbar Utveckling Väst:

130909_webinarium_Pengar_träd_handDen 9 september kan du som är kommunal politiker eller tjänsteman med intresse för ekonomi, hållbarhet och ledningssystem för kommuner delta i Hållbar utveckling Väst och Ekocentrums webbinarium på temat Budgetera för hållbarhet.
Du deltar genom att sitta vid din egen dator och lyssna på Boel Holgersson från Ale kommun som ger inblick i hur deras arbete med tidiga investeringar och ett brett samarbete kring social hållbarhet har gett mycket goda resultat. Du får också inspiration från Marcus Ihre från Swedish Standards Institute som berättar om arbetet med att ta fram riktlinjer för ledningssystem för hållbar utveckling i kommuner, landsting och regioner.
Avsluta gärna morgonens föredrag genom att ta en gemensam fika tillsammans med dina kollegor och fundera över hur er kommun kan budgetera för hållbarhet.

Program:

  • Välkomna Hållbar utveckling Väst och Ekocentrum hälsar välkommen.
  • Ledningssystem för hållbar utveckling i kommuner, landsting och regioner Marcus Ihre, projektledare på SIS, presenterar delar av förslaget på riktlinjer för ledningssystem för hållbar utveckling i kommuner, landsting och regioner.
  • Tidiga sociala investeringar ger resultat Boel Holgersson, ordf. omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden, Ale kommun, berättar om hur kommunens tidiga satsningar i social hållbarhet ger resultat.
  • Ekocentrum Natalja Koniouchenkova, utbildare på Ekocentrum, ger ett smakprov från deras utbildning om attraktiv kommun.
  • Kort frågestund

Plats: För att delta på webbinariet loggar du den aktuella dagen in på: https://dalsland.adobeconnect.com/lindaternstrom
Klicka i dig som Guest och klicka på knappen Enter room.

Bäst kommer ljudet fungera om du har ett headset med USB-koppling. Testa gärna ditt ljud innan på http://startguide.wezupport.se Du som deltagare kommer endast att vara lyssnande deltagare och behöver därför ingen bild eller mikrofon.
De tekniska kraven som ställs på din dator för att kunna delta i ett Adobe Connectmöte har du säkerligen redan idag, men är du tveksam titta gärna på http://www.adobe.com/products/adobeconnect/tech-specs.html Adobe Flash Player versionen på din dator kan vara bra att ta en extra kontroll på.
Anmälan: http://hallbarutvecklingvast.se/handelse/budgetera-for-hallbarhet
senast den 2 september.
Frågor Linda Ternström,  linda.ternstrom@hallbarutvecklingvast, tfn 031-38 914 82.

pdf-fil: Inbjudan Budgetera för hållbarhet

[id=”2″ name=”Anmäl dig nu”].

Detta event är passerat och inte längre aktuellt

Du hittar aktuella event och kurser här: Kalendarium. Är du intresserad av denna kurs specifikt, kontakta oss!

Last modified: 20 augusti, 2013