Nu inleder White Guide och KRAV ett nytt samarbete för att utveckla den hållbara gastronomin i Sverige. I årets White Guide finns tolv KRAV-certifierade restauranger och på galan i mars kommer ett nytt pris att delas ut till årets hållbara gastronomi.
White Guide är en årlig och rikstäckande restaurangguide med mer än 500 av Sveriges bästa restauranger. Tolv av dessa är KRAV-certifierade. Samarbetet med White Guide syftar till att visa att gastronomi och hållbarhet går hand i hand. Förutom priset till årets hållbara gastronomi innebär samarbetet att årets upplaga av White Guide tydligt kommer att märka ut alla KRAV-certifierade restauranger. Restaurangerna kommer också att rankas utifrån en kombination av poäng satta av White Guide och det antal märken som restaurangen har i sin certifiering. – För oss på White Guide är en hållbar utveckling en av grundpelarna när vi bedömer gastronomi. Vi ser därför vårt partnerskap med KRAV som ett av våra viktigaste samarbeten i denna avgörande framtidsfråga, säger Mikael Mölstad, grundare och partner i White Guide.