Nyheter

El-elever från Hulebäck besökte Ekocentrum

Vår utbildare Annika Andersson  fick ett mail från en glad lärare på Hulebäcksgymnasiet! De gjorde ett studiebesök hos oss den 20 november, och fick bland annat lära sig en del om energiinnovationer…

Hej Annika!

Hjärtligt tack för ett intressant studiebesök för El och energiprogrammet torsdagen den 20 november. Nu finns artikeln från studiebesöket ute på vår hemsida (se nedan)!

Mvh// Joakim Simonsson, Göran Fohlin och Peter Tedenstedt

Lärare el- och energiprogrammet
Hulebäcksgymnasiet

 

Artikeln, hämtad från Hulebäcksgymnasiets hemsida:

El-elever på Ekocentrum

141218_Annika_Hulebäcksgymn_el

Edvin Bergh, Abud Annous och Anton Persson, EE14, lyssnar på Annika Andersson, Ekocentrum.

Vill du leva mer hållbart och få tips hur du kan leva mer hållbart? Gör som El-programmets årskurs 1-elever gjorde nyligen – besök Ekocentrum i Göteborg! Där kan både allmänhet och företag få små och stora tips om ett mer hållbart liv. 

Nu i juletid kan du till exempel bli mer hållbar där hemma genom att byta ut dina värmeljus med aluminiumkopp mot värmeljus helt i stearin och byta dina gamla juleljus i ljusstakar och adventsstjärnor till LED-lampor.
Du kan ta med dina arbetskamrater till Ekocentrum på en hållbarhetsutbildning och prova de regnvattenspolade toaletterna och lyssna på föredrag om till exempel bränslecellsbil.
– Mycket lärorikt och intressant, säger Emil Andersson i EE14A, om studiebesöket och klasskamraten Markus Andersson instämmer.
Stiftelsen Ekocentrum bildades 1993 och finns sedan 2003 i en del av gamla Vasa sjukhus, en byggnad från 1800-talet som ekorenoverats efter konstens alla regler. Ekocentrum är en mötesplats för näringsliv, politiker, forskare och allmänhet och anordnar konferenser, seminarier och workshops. Den permanenta miljöutställningen är öppen för allmänheten.

Text: Karin Danielsson Asp
Bilder: Joakim Simonsson

Länk till Hulebäcksgymnasiets sida med artikeln

Taggat , ,