Nyheter

Derome köper Plusshus

Derome har i dagarna träffat en överenskommelse med Setra Group om förvärv av Setra Plusshus. Det bekräftas i ett pressmeddelande från Derome. Plusshus kommer från 1 juni att ingå i Deromekoncernen under namnet Derome Plusshus.

160512_Derome_Plusshus_Hannele-Arvonen-Peter-Mossbrant-468x312

Hannele Arvonen-Brant från Plusshus och Peter Mossbrant från Derome

I slutet av förra året tog Derome ett investeringsbeslut att satsa på trähusproduktion med rationell volymbyggnadsteknik. Placeringsort för den nya fabriken är ännu inte fastställd. Förvärvet av Setra Plusshus stärker satsningen på expansion ytterligare. Setra Plusshus är i dag ett helägt dotterbolag till Setra Group och levererar kundanpassade bostadshus i trä med hög prefabriceringsgrad. Erbjudandet omfattar koncept för småhusbebyggelse som radhus, kedjehus och fristående villor, men även flerfamiljshus, hotellbyggnader och olika förtätningsprojekt. Produktion sker i Kristinehamn samt i Renholmen utanför Skellefteå.

Förvärvet av Plusshus ligger i linje med den satsning som Derome tidigare har aviserat gällande egen produktion av bostadshus i trä med modern och rationell volymbyggnadsteknik. Bostadsbyggande och inte minst trähusbyggnation ökar i takt med en fortsatt ökad bostadsbrist i landet, och därför är vikten av resurseffektiva lösningar en förutsättning för att skapa en långsiktig och hållbar lösning för ett ökat bostadsbyggande.

Trä är det mest miljövänliga av byggnadsmaterial och Deromes unikitet är att hantera hela värdekedjan, från skog till färdigt hus, säger Peter Mossbrant, VD för Derome Hus. Det byggs fler trähus idag, både villor och flervåningshus. Det gynnar hela koncernen och med ett inarbetat koncept som Plusshus kommer vi igång tidigare än tänkt och det ger oss synergier när vi ska utveckla den planerade fabriken på västkusten.

Läs mer…

Källa: Woodnet.se

 

Taggat , , , , , ,