Nyheter

Därför avgår Isabella Lövin

Isabella Lövin berättade den 26 augusti att hon kommer lämna posten som miljö- och klimatminister och även slutar som MP:s språkrör.

170427_SNF_fiskepolitik_isabella-lövinIsabella Lövin kommer att fortsätta som miljö- och klimatminister fram tills dess det finns ett nytt språkrör på plats. Det innebär att hon sitter kvar minst till slutet av januari 2021.

I en intervju med Dagens Nyheter berättar Isabella Lövin varför hon avgår.

Det är dags för mig att bestämma vad jag vill göra de kommande fem åren. Snart går vi in i valrörelse inför 2022, och mitt möjliga mandat som språkrör löper ut under den kommande mandatperioden. Därför är det viktigt att fatta ett beslut nu om jag vill fortsätta att arbeta på toppnivå i politiken eller om jag vill göra någonting annat. Då har jag bestämt mig för att det är dags för mig att runda av min långa tid i politiken.

Läs mer i Miljö Online här

Källa: Dagens Nyheter


Anekdoter från Ekocentrum

Visste du det?

Den 27 februari 2008 besökte Isabella Lövin Ekocentrum för att berätta om fiskeripolitik och presentera sin då nya bok Tyst hav – jakten på den sista matfisken. Det blev en mycket intressant kväll i en fullsatt aula, där flera perspektiv på fiske lyftes fram. Någon dag tidigare hade Isabella medverkat i TV, och när kamerorna stängdes hade representanten för fiskerinäringen i Sverige uppträtt hotfullt mot henne. Det var därför med en viss nervositet vi fyllde aulan på Vera Sandbergs allé med alla intresserade. Det var enda gången hittills som jag fick fråga en presentatör om jag skulle ordna vakter på plats! Det tyckte inte Isabella att jag behövde göra… Och kvällen avlöpte bra, utan några hotfulla situationer. Däremot gick diskussionerna högt!

På sidan 5 i det här gamla nyhetsbrevet kan du läsa om kvällen!

/Helen


 

Taggat , ,