Nyheter

Byggisoleringen som håller i minst 40 år

Boken ”40 years after” skall nu ges ut i en reviderad utgåva, ”50 years after”. En bok som berättar om byggprojekt med cellglasisolering som är fullt fungerande efter 40- 50 år. Ett konkret bevis på energieffektivt och hållbart byggande med en god fastighetsekonomi för fastighetsägare.

130830_FoamglasPå bilden till vänster visas ett vattenreningsverk med cellglas- isolering (FOAMGLAS® ) från en 46 år gammal byggnad som fortfarande har 100 % isolerförmåga.

– Med Livs Cykel Analyser i branschen på 25 år är det intressant att det finns materialsystem som påvisat håller betydligt längre än så, säger Peter Hellqvist, Försäljningsdirektör för FOAMGLAS Nordic AB Cellglasisolering tillverkas genom jäsning av återvunnet glas och är helt fritt från miljöskadliga ämnen. FOAMGLAS® är den cellglasisolering på marknaden som förbrukar minst mängd ”icke förnybar” energi under sin livscykel och har fått högsta betyg i Sunda Hus och Byggvarubedömningens miljöklassningssystem samt är certifierat enligt de hårda miljökrav som Nature Plus har i Tyskland. FOAMGLAS® är absolut vatten- och ångtät och har ytterligare fördelar som hög tryckhållfasthet, obrännbart, dimensionsstabilitet (ingen krympning, ingen svällning och ingen formförändring), syrafasthet samt beständighet mot gnagar- och insektsangrepp och röta.

Du kan besöka Foamglas i monter B5:38 på Fastighetsmässan i Göteborg den 4-5 September, eller se deras monter i Ekocentrums utställning.

Källa: Foamglas

Taggat , ,