Nyheter

Boktips i sommar: Hyfsat hållbar av Jessica Cederberg Wodmar

”Jag får ofta frågan: Vem är mest hållbar? För att svara på den frågan måste man börja med att definiera hållbar. Det är sällan jag hinner göra den definitionen. Oftast har den som frågar redan gjort det och väldigt ofta är det miljö och klimataspekter som efterfrågas för att företaget eller produkten ska räknas som hållbar.

140623_Jessica-Cederberg-Wodmar_0086_fixJag tror på att belöna dem som gör rätt för att få dem att vilja göra ännu lite till. Så funkar det inom de flesta andra områden, men inte inom hållbarhetsområdet. Här förväntas företagen vara klara innan de går ut och berättar om sitt hållbarhetsarbete. Annars anklagas de för grönmålning. Det leder enligt min uppfattning ofta till feghet och missade chanser. Sagt och gjort. Nu har jag belönat 40 företag, organisationer och länder för någon aspekt av sitt hållbarhetsarbete som jag anser att de gör på ett bra sätt.”

Så skriver Jessica Cederberg Wodmar, hållbarhetscoach och författare till boken Hyfsat Hållbar, på Supermiljöbloggen den 26/3 2014.Läs hela inlägget här!

Taggat ,