Bli effektiv med världsledande LCA-mjukvara – lär dig SimaPro 9.0

Heldagskurs i LCA med mjukvaran SimaPro! Kursledare är Marcus Wendin på Miljögiraff, som har lång och gedigen erfarenhet av både LCA som metod samt Simapro som mjukvara.

LIFECYCLE_THINKING

För vem?

Kursen riktar sig till dig som vill testa på eller som precis har börjat arbeta med SimaPro. Kursen kräver förkunskap om LCA. En grundläggande kurs i LCA – Lifcycle thinking –  rekommenderas som första steg om du inte har någon tidigare LCA-vana.

Mål med utbildningen?

Få grundläggande kompetens i att göra LCA-analyser med hjälp av programvaran Sima Pro.

171121_SimaPro_Marcus-WendinMarcus Wendin är VD för konsultföretaget Miljögiraff och en av Sveriges främsta experter på livscykelanalyser. Marcus har en MSc i Miljömanagement baserad på kemiIngenjör. Sedan han började sin karriär 1998 som intern LCA-expert på Volvo har Life Cycle Assessment, LCA, varit i fokus alla hans uppdrag. Bland uppdragsgivarna som han har hjälpt med livscykelanalyser finns bland andra Alfa Laval, Scania, IKEA, H&M, Nudie Jeans, Sollentuna Kommun och Region Jämtland Härjedalen.

SimaPro logo

OBS! Man behöver inte ha en licens till Sima Pro, utan till kurstillfället kommer ni få en tillfällig licens som gäller i en vecka. En vecka innan kurs skickar vi ut installationsinfo samt användarinfo och lösenord. Det är viktigt att ni installerat mjukvaran innan kursstart. Det finns i nuläget inte support för Sima Pro installerat på Mac OS.

Investering och anmälan

Pris: Hel grupp om max 20 personer: 49.000 kr + moms. Priset inkluderar för- och eftermiddagsfika, lunch och dokumentation.

Öppna kurstillfällen (se vårt kalendarium): 4.900 kr + moms per person. Priset inkluderar för- och eftermiddagsfika, lunch och dokumentation.

Välkommen att kontakta Helen Sylvan på Ekocentrum, tel 0703-556892 eller maila till helen.sylvan@ekocentrum.se.

Share Button