Nyheter

Blå fisk – hållbara recept för dig som älskar hav

Nu kommer är kokboken som vill fiskarna väl. Boken innehåller recept framtagna av Juniorkocklandslaget – alla baserade på MSC-märkt fisk och skaldjur.

140124_Blå_fisk_kokbokMSC, Marine Stewardship Council, har tagit fram boken för att fira 10 år på den svenska marknaden. Firandet sker tillsammans med Findus, som var först med lansera MSC-märkt fisk i Sverige. Kokboken kan laddas ner digitalt från den 27 januari.

Boken är en gåva till alla som genom sina val bidragit till efterfrågan på MSC-märkt fisk, och som gjort att MSC fått så stor framgång i Sverige. Havsmiljön är den stora vinnaren, när bifångster minskar och bestånden ökar. Vi har hopp om en fortsatt positiv trend både i köken och för livet under ytan, säger Minna Epps, chef för MSC i östersjöområdet.

En ny generation miljömedvetna kockar

Kokboken riktar sig både till redan frälsta och dem som vill testa att laga fisk och skaldjur för första gången. Recepten är framtagna av kockar ur Juniorkocklandslaget, allihop baserade på MSC-märkt fisk och skaldjur

Juniorkocklandslaget tillhör en ny generation miljömedvetna kockar som uppmuntrar matälskare att välja rätt i köket:

Jag tycker det är jättebra och viktigt att vi börjat lära oss mer om hållbart fiske, hållbar konsumtion och just MSC-märkt fisk. Vi måste se till så att även framtida generationer har fisk att äta, säger Pi Le, lagkapten i Svenska Juniorkocklandslaget.

Stordåd i köket ger fisk i framtiden

Förutom kreativa och varierande fiskrecept innehåller boken inspirerande bilder och berättelser kring varje fisk och skaldjur. Men även kockarna presenteras liksom MSC och hållbart fiske. Med boken vill MSC och Juniorkocklandslaget bidra till att fler konsumenter gör medvetna val när de köper fisk. På så sätt kan alla tillsammans hjälpa haven på traven så att även kommande generationer ska kunna njuta av vildfångad fisk.

Recepten går att ladda ner gratis här!

Källa: MSC

Taggat , , , ,