Nyheter

Återvinningsgalan till Göteborg den 25 november

Kan det vara kul med avfall? Jadå! Årets stora fest för avfalls- och återvinningsbranschen kommer i år till Göteborg och Clarion Hotel Post. Den 25 november med start 14.30 bjuds det på en magisk kväll i fantastisk miljö – med god mat och dryck, musikunderhållning, prisutdelning och glädje.

151125_atervinningsgalan2015_468x120_1506

Återvinningsgalan som genomförs för sjunde gången av Recycling/Mentoronline är festen där insatser och idéer lyfts fram för att inspirera inom en bransch som gör nytta.

Läs mer och anmäl dig här!

Priser kommer att delas ut i följande kategorier:

  • Förebyggare
  • Entreprenör
  • Miljöinitiativ
  • Återvinningsanläggning
  • Avfallsbehandlare
  • Återvinningskommun
  • Specialpris (vandringspris)
  • Opinionsbildare

Läs mer om de olika priserna här…

Eftersom årets gala kommer arrangeras i Göteborg – vad passar bättre än att ha den välkände Ingvar Oldsberg som årets konferencier till galan.

Lars Bäckström

Västra Götalands landshövding Lars Bäckström kommer agera som prisutdelare i en av kategorierna under kvällen.

Arrangemanget ordnas av Recycling och har tidigare hållits i Stockholm. Flytten av Återvinningsgalan från Stockholm och Nalen görs på grund av att arrangören, facktidskriften Recycling & Miljöteknik, vill nå en ny publik från andra regioner.

Vi tror att detta kommer vitalisera galan som företeelse och event. Vi  har nu arrangerat galan i sex år i Stockholm, och är inte främmande för att göra det igen, men i år kommer vi hålla till i Göteborg. Vi har fått postiv feedback på våra planer att flytta galan, berättar Martin Dyberg, chefredaktör på Recycling och Jerker Evaldsson, mediechef.

Varför en återvinningsgala?

Avfalls- och återvinnningsbranschen är en av de snabbaste växande marknaderna i Sverige och Europa. Svenskt kunnande och tekniska lösningar i främsta ledet vad gäller omhändertagande, behandling och insamling av avfall. Tillväxten ökar och trenden ser inte ut att vika av de närmaste åren med tanke på all den klimat- och miljödebatt som pågår i samhället idag.

Vi som ständigt och jämt, följer och analyserar, rapporterar och bevakar branschen ser att framtidstron spirar på det flesta håll. Svenskt kunnande har gott renommé ut i världen. Därför instiftade vi 2007 ”Swedish Recycling Awards” för att premiera lysande innovationer, investeringar, personliga insatser eller produktförbättringar, som gjort avtryck i såväl företagets eller kommunens ekonomi som miljö.

Varför ska man hålla en återvinningsgala? 

Svaret är enkelt , för att svensk återvinningsindustri förtjänar det. Branschen gör nytta, man bedriver företagsverksamhet samtidigt som miljöinsatser skapas. Att återvinningsektorn är en av de snabbast växande branscherna i Sverige och Europa är ett bevis på detta.

Anmäl dig här!

Taggat , , , , , , , ,