Nyheter

Ät gott på din sommar-resa

Möjligheterna att äta KRAV-märkt mat på årets sommar-resa har ökat. I år finns det över 1 000 KRAV-märkta restauranger, däribland Clarion Hotel, SJs bistrovagnar och Wayne’s Coffee som ser till att du kan välja KRAV-märkt på över 50 orter i Sverige.

160511_KRAV_sommar_restaurangDen 12 och 13 maj finns Clarion Hotel, SJ, Wayne’s Coffee och KRAV på Stockholms Centralstation för att berätta att du kan välja KRAV-märkt mat under sommar-resan. Sammanlagt finns Clarion Hotel och Wayne’s Coffee på 51 orter i Sverige och på resan dit kan du välja att äta i en av SJs 70 KRAV-märkta bistros.

Tåg är ett hållbart resealternativ och våra resenärer förutsätter att SJ ska vara ett bra val rakt igenom. Vi har märkt att våra kunder uppskattar ett sortiment där de KRAV-märkta produkterna är en naturlig del, säger Erica Kronhöffer, hållbarhetschef på SJ.

Hotellkedjan Clarion Hotel finns på 28 orter i Sverige och frukosten är certifierad enligt KRAV.

Som stor aktör på marknaden kan vi tillsammans med våra gäster och med enkla medel göra stor skillnad. På det sättet hoppas vi kunna motivera våra gäster och personal att välja ekologiskt även utanför våra hotell, säger Jessica Castegren, Head of Marketing & Communications, Clarion Hotel.

Totalt serverar hotellkedjan cirka 3 400 koppar KRAV-märkt kaffe i timmen. Tack vare dessa tusentals kaffekoppar slipper människor och natur utsättas för skadliga kemikalier som motsvarar 220 000 flaskor ogräsmedel.

Under 2015 valde Wayne’s Coffee som finns på 51 orter i Sverige att KRAV-märka alla sina 93 kaféer. De blev därmed Sveriges första KRAV-märkta café-kedja.

Läs mer:
På KRAVs webbplats kan du hitta en KRAV-märkt restaurang nära dig. 
På webbplatsen finns också inspiration om fler ställen där KRAV-märkt mat serveras i sommar.
Fakta om KRAVs restaurangregler. 

Källa: KRAV

Taggat , , , ,