Nyheter

Är vi hållbara nu? Seminarium om stadsbyggnad i Göteborg 9 november

Du som följer Ekocentrum är särskilt inbjuden till:

Boverket och Mistra Urban Futures seminarium Är vi hållbara nu? – Hur är det att driva hållbara projekt?

150807_vasagatan_träd_stadVi har nu nått fram till den punkt där de flesta av projekten som fick stöd från Delegationen för Hållbara städer är avslutade. Därför vill vi samlas för erfarenhetsutbyte och diskussion kring hur det är att driva hållbara stadsutvecklingsprojekt. Hur har det gått? Vad har varit svårt eller lätt? Vilka är lärdomarna och erfarenheterna?

Den 9 november vill vi bjuda in dig till vårt seminarium i Göteborg som arrangeras av Boverket tillsammans med Mistra Urban Futures. Temat är; Är vi hållbara nu? – Hur är det att driva hållbara projekt? Seminariet hålls på restaurang Runegård och Hvit i Kajskjul 107 i Frihamnen.

Under förmiddagen pratar representanter från Älvstranden Utveckling AB, Göteborgs stad, följeforskare och politiker om hur det har gått att driva projekten i Kvillebäcken och i Frihamnen. Vi går även en rundvandring i Frihamnen.

Under eftermiddagen belyser vi ytterligare tre projekt som har fått stöd från Delegationen för hållbara städer. Vi bjuder in tre projektrepresentanter från Borås stad, Ramböll Sverige AB och Järfälla kommun som presenterar sina projekt och berättar om sina erfarenheter, tillsammans med övriga seminariedeltagare.

Dagen leds av moderator Anna-Johanna Klasander; Arkitekt, White och Professor of the practice inom stadsbyggnad, Chalmers.

När? 9 november, 9.30 – 16.45
Var? Runegård och Hvit, Kajskjul 107, Frihamnen 16B, Göteborg.

Vi vill att detta ska vara ett aktivt seminarium där alla deltagare har möjlighet att bidra med reflektioner och med utbyte av erfarenheter och kunskaper. Om du har några frågor du vill att vi belyser, skicka in dem i förväg via mejl till tove.arnsvikbjurefalk@boverket.se.
Eller twittra och använd hashtag ”#hållbarnu?”. Om du inte har Twitter rekommenderar vi att du enkelt skaffar ett twitterkonto för att delta med dina reflektioner och tankar både innan och under dagen!

Anmäl dig här senast den 3 november. Vi har begränsat antal platser – först till kvarn! Friplatser godkännes i mån av plats – först till kvarn!
Kostnad för dagen är 650 kronor, inklusive fika och lunch. 
Avgiften faktureras..

Välkommen!!

Taggat , , , , ,