Nyheter

2030:s Goldmann är mäktigast i miljösverige

”Att sätta hårda mål för 2045 kan vilken fegis som helst”
Från att främst förknippas med gröna bilar till en av Sveriges mest energiska debattörer inom klimat, transport och migration. Fores vd Mattias Goldmann är mäktigast i Hållbarhetsverige 2016.

160422_mattias-goldmann_foresVd:n för den gröna, liberala tankesmedjan blev under fjolåret allra mest uppmärksammad för sina analyser från klimatmötet i Paris och för sina utspel för en fossiloberoende fordonsflotta genom Fores 2030-sekretariat. När Mattias Goldmann nås av beskedet att han toppar listan är han i Kanada, inbjuden för att få kunskap om och ge input till deras kommande klimatarbete.
Det är en stor ära och en stor förpliktelse att leva upp till. Det ger mig kraft när jag ska tillbringa ännu en natt på tåget för att prata i en kommun eller läsa ännu en rapport innan jag släcker lampan medan romanen jag tänkt läsa samlar damm, säger Mattias Goldmann som också varit aktiv i migrationsdebatten.
– För mig som själv är invandrare och som bott flera år i Afrika och Latinamerika var det viktigt när jag började på Fores att de här frågorna fanns med. Som talesperson för Gröna Bilister förknippades jag till slut bara med gröna bilar och det blev för smalt för att vara kul och för att kunna vara en effektiv opinionsbildare.

Enligt Mattias Goldmann är den bredare helhetsbilden nödvändig för att skapa ett hållbart samhälle.

Källa & bild: Aktuell Hållbarhet. Hela artikeln här.

Taggat , , , ,