Nyheter

Se filmen om ekorenoveringen av våra lokaler

2003 flyttade Ekocentrum in i ny- och ekorenoverade lokaler på Aschebergsgatan 44 i Göteborg. Tidigare hade fastigheterna här – på det s k Vasaområdet – varit långvårdsjukhus. Nu gällde det att ändra atmosfären i huset från ”slutsation i livet” till framtidshopp! Efter mer än ett decennium i lokalerna vågar vi påstå att vi lyckats med detta. Det hör vi från besökare varje vecka, ibland varje dag! Spontana kommentarer om att det är mysigt, välkomnande – och inspirerande.

151209_Ekorenovera_filmomslagI samband med renoveringsprocessen och inflyttningen gjordes en film, som vi nästan hade glömt bort – tills den dök upp på Youtube! Och nu kan du se den här! Håll till godo!

Att bygga om ekologiskt är att bygga för ett hållbart samhälle, där människor är friska och där man hushållar med jordens resurser.
Inför Ekocentrums flytt till ett av husen på Vasa gamla sjukhusområde i centrala Göteborg gjordes en verklig kraftansträngning av alla parter för att åstadkomma en ekologiskt föredömlig renovering.
Denna film visar vilka enastående resultat projektet gav och hur arbetet och processen gick till. I filmen möter Du byggherren Chalmersfastigheter, arkitekter, konsulter, entreprenörer, hantverkare, brukare och andra engagerade personer som bidrog till att göra projektet möjligt.

Filmen är producerad av Dan Kristensson för Stiftelsen Ekocentrum 2004.

Taggat , , , , , ,